Guardat a: Notícies ~ Publicat el 08/05/2019

FIRA DEL VI DE POLLENÇA 2019

No hi ha comentaris Comentar

FIRA DEL VI POLLENÇA 2019 

Lloc: Claustre del Convent de Sant Domingo de Pollença

11 i 12 de maig de 2019

Horaris:

Dissabte 11, de 10.00 a 20.30 h.

Diumenge 12, de 10.00 a 14.00 h.

(La taquilla tancarà una hora abans)

 

RÀDIO POLLENÇA farà programa especial en directe dissabte de 10h a 13h des del Claustre de Sant Domingo.

Ho podreu escoltar al 107.9FM o a www.radiopollença.net 

 

 

Enguany, la XVI edició de la Fira del Vi de Pollença, una cita vinícola anual i ben consolidada on es dóna una bona acollida tant a professionals com a amants del vi, presenta novetats destacables.

 

Aquesta edició obri, per primera vegada, una finestra cap a fora i ho fa de forma bidireccional, ja que s’ha dut a terme l’agermanament de fires entre la Fira del Vi de Pollença i la Fira del Vi de Falset. Aquest agermanament és, de fet, un homenatge, ja que la font d’inspiració per a la creació de la Fira del Vi de Pollença fou la Fira del Vi de Falset, i alhora un intercanvi, ja que aquí podreu tastar els vins de la zona de Falset conjuntament amb els vins mallorquins. Així mateix, els vins mallorquins han viatjat a Falset per donar-se a conèixer allà.

 

Per altra banda, a més de donar la benvinguda a tres nous cellers, hi trobam els que any rere any consoliden la seva presència i ens ofereixen els seus vins de sabors peculiars i genuïns, alguns d’ells premiats tant a títol nacional com internacional.

 

El principal objectiu d’aquesta Fira és degustar i descobrir el vins que s’hi presenten, i dir que un petit tast és suficient per captar l’essència d’un vi. Volem ressaltar el caràcter personal i únic que suposa la creació i elaboració d’un vi, atès que d’un mateix celler i d’un mateix tipus de vi, d’un any a l’altre, hi ha diferències que confereixen a aquell vi el caràcter específic de cada anyada. Destacar també la cura que es posa en el procés d’elaboració; el seguiment és exhaustiu i de vegades sorprenent, fins i tot per a qui l’elabora, ja que es fan proves que poden sortir millor, o simplement diferents, depenent del sòl on es troba la vinya, de les condicions climatològiques de l’any de verema, de les mescles de distintes tipologies de raïm, del temps que està dins el dipòsit, de la maduració en la bóta, etc.

 

Pollença acull de bon grat el repte d’oferir el tast d’una gran varietat de vins i de crear alhora un marc i una oportunitat de gran nivell per a la promoció dels nostres cellers i dels seus vins; enguany podrem conèixer, tastar i adquirir els vins de trenta-cinc cellers de Mallorca, conjuntament amb una selecció de vins / cellers de la DO Montsant.

 

Tasts comentats a la Fira del Vi

Tasts comentats d’alguns cellers participants a la Fira del Vi 2019 que es duran a terme a l’envelat habilitat a l’exterior del Claustre de Sant Domingo.

 

HORARIS

Dissabte 11 de maig

11.00 h Ca Sa Padrina

12.00 h Bodegas Bordoy

13.00 h Binigrau

15.00 h Can Axartell

16.00 h Can Vidalet

17.00 h Cap Andritxol

 

Diumenge 12 de maig

11.00 h Miquel Oliver

12.00 h Macià Batle

 

Inscripcions

A l’adreça electrònica info@viprimitiu.org indicant nom i llinatges, celler i hora de tast.

Les inscripcions per correu electrònic es poden fer fins divendres 10 de maig i a la mateixa taquilla de la Fira a partir de l’obertura.

Preu: 5 €.

Aforament màxim 20 persones.

 

La presentació dels vins de Falset es farà divendres 10 de maig a les 20.00 h a l’envelat que s’habilitarà a l’exterior del Claustre de Sant Domingo.

 

TRANSPORT PÚBLIC

Durant els dies de la Fira (11 i 12 de maig) les línies habituals de busos es reforçaran per tal que totes aquelles persones que ho desitgin puguin assistir a la fira en transport públic. Aquest reforç consistirà en augmentar el nombre de places de les línies 340 (Palma-Inca-Pollença-Port de Pollença) i 345 (Port de Pollença-Cala Sant Vicenç-Pollença) en els seus horaris ordinaris de cap de setmana. Per a més informació: www.tib.org

 

CELLERS PARTICIPANTS A LA FIRA DEL VI POLLENÇA 2019

 

MALLORCA 

CAP ANDRITXOL –nou-

SON CAMPANER

MACIÀ BATLE

CAN AXARTELL

SON PRIM

CAN COLETO

SON BORDILS

CAN VIDALET

BLANCA TERRA –nou-

MIQUEL OLIVER V & B

ANTONIO NADAL ROS B & V

SON VIVES

CA SA PADRINA

GALMÉS I FERRER

BODEGAS ANGEL

SON RAMON

BODEGAS BORDOY

MORTITX

BUTXET Viticultors

CANYELLES I BATLE

PERE SEDA

VINYA TAUJANA

MIQUEL GELABERT

VID’AUBA

BINIGRAU

SEBASTIÀ PASTOR

TIANNA NEGRE

CELLER CAN PICO

7103 PETIT CELLER –nou-

BODEGAS MUNAR

CAN FELIU

CAN XANET

BODEGAS VI REI

CAN RAMIS

ES VERGER

 

 

 

FALSET – DO Montsant

CELLERS UNIÓ

COOPERATIVA FALSET-MARÇÀ

CELLER VERMUNVER

CELLER LA PLACETA

AUBACS I SOLANS, CLOS MOGADOR

CELLERS CAPAFONS-OSSÓ

CELLER RONADELLES

CINGLES BLAUS

MAS DE LES VINYES

CELLER MASROIG

CELLER CAPÇANES

CELLER LAURONA

ORTO VINS

AGRÍCOLA D’ULLDEMOLINS

CELLER PASCONA

CELLER VENDRELL RIVED

COCA I FITÓ

VINYES DOMENECH

 

 

Afegir un comentari