Guardat a: Notícies ~ Publicat el 21/07/2017

L’Ajuntament de Pollença s’adhereix a la campanya “No i punt” contra les agressions sexistes durant les festes.

No hi ha comentaris Comentar

L’Ajuntament de Pollença s’adhereix a la campanya “No i punt” contra les agressions sexistes durant les festes.

Dimarts dia 1 d’agost el municipi de Pollença comptarà amb un punt d’informació de la campanya “No i punt” davant la peixateria, per unes festes lliures d’agressions sexistes, que aporta la Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca a més de trenta-cinc municipis durant les festes d’aquest estiu.
Personal de l’Ajuntament, Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil i voluntaris han assistit a una formació impartida per Martí Capó, agent local d’igualtat del Consell de Mallorca.

La Direcció Insular d’Igualtat del Consell de Mallorca “té com un dels seus objectius promoure que els espais d’oci siguin espais igualitaris, segurs i de gaudi tant per a homes com per a dones, lliures d’agressions sexistes, sexuals i homòfobes, i aquest és l’objectiu de la campanya “No i Punt!””, ha explicat Martí Capó.

La campanya engloba la presència de banderoles amb missatges de la campanya i un punt d’informació amb dos agents de prevenció i actuació, que s’encarregaran de facilitar informació tant a les noies com als nois i que seran un punt de recepció, informació, denúncia i acompanyament en el cas de produir-se una agressió sexista. També es comptarà amb material de sensibilització i un protocol a seguir, tenint en compte diverses situacions.
La problemàtica de les agressions sexistes i sexuals patides per dones a les festes populars és ja prou coneguda, atès que el seu caràcter multitudinari i l’ús sovint abusiu d’alcohol i altres substàncies fan que augmentin les conductes rebutjables, que van des d’un tracte poc respectuós fins a violacions. Totes elles són conductes absolutament inadmissibles que no es poden normalitzar i que dicten als poders públics l’obligació d’intervenir.

Enguany, el Consell vol donar una passa més, per a la qual cosa planteja una campanya més àmplia amb diferents actuacions que assegurin una major sensibilització i l’avanç en la prevenció d’aquests tipus d’agressions al voltant de les festes populars a Mallorca.

En el cas de Pollença s’ha redactat un protocol adaptat al nostre municipi, s’han realitzat formacions, es penjaran les banderoles i s’anima la ciutadania a participar de la sensibilització i conscienciació sobre aquesta problemàtica. A més, Ràdio Pollença farà algunes falques publicitàries emmarcades dins la campanya “No i punt”.

 

Per altra banda, trobareu informació de la campanya il·lustrada al següent fulletó:

Pitja aquí: Fulletó Campanya “No i punt”

Afegir un comentari