Guardat a: Agenda ~ Publicat el 10/04/2017

Agenda del 10 al 16 d’abril

No hi ha comentaris Comentar

Aquí teniu el llistat d’informacions d’interès general, l’agenda d’informacions, activitats culturals, exposicions de Pollença del 10 al 16 d’abril:

AJUNTAMENT DE POLLENÇA:

 • L’àrea de comerç informa de la presentació de la campanya pa d’aquí que tindrà lloc el dilluns 10 d’abril a la 13h a la sala de plens. De 10 forns que tenen obrador al municipi de Pollença, els 10 s’acullen a la campanya.La gerent de l’Institut d’Innovació empresarial, el president de l’Associació de Forners i Pastissers de les Illes Balears, el batle de Pollença i la regidora de Comerç, faran entrega dels distintius i del material que acompanya la campanya impulsada per donar valor a la tradició del pa fet de manera artesanal i el món que l’envolta.
 • Està obert el termini per  tramitar les Subvencions per a la rehabilitació i restauració de façanes, eliminació de barreres arquitectòniques i millora de l’eficiència energètica dels edificis. Les sol·licituds per a aquestes ajudes econòmiques podran ser presentades fins al 30 de setembre de l’any 2017 o fins que s’exhaureixi la dotació econòmica. Es poden consultar les bases al web de l’ajuntament.
 • El Museu de Pollença ha presentat les bases del Certamen Biennal d’Art 2017. Fins dia 26 de maig, tots els interessats poden presentar un dossier amb la seva obra per tal de prendre-hi part. L’Ajuntament de Pollença atorgarà un primer premi de 5000€ i un segon de 3000€, i les obres premiades passaran a formar part de la col·lecció del museu. Els interessats, trobareu tota la informació d’aquesta 51a edició a la plana web de l’Ajuntament: www.ajpollenca.net
 • L’Àrea de Normalització Lingüística de l’Ajuntament de Pollença convoca els Premis Pollença de Literatura 2017 (VIII Premi Pollença de Narrativa i VII Premi Pollença de Poesia). Pel que fa a l’import econòmic dels premis, el Premi Pollença de Narrativa té una dotació de 5.000€ i el Premi Pollença de Poesia està dotat en 2.500€. El termini d’admissió de les obres acabarà dia 9 d’agost de 2017. Les bases es poden consultar al nostre web, www.radiopollença.net.

 

ALTRES ENTITATS:

 • L’associació de persones majors de Sa Nostra informa que us podeu a inscriure al cap de setmana a l’Aparthotel Ariel, a Cala d’Or, en règim de tot inclòs. Del 28 al 30 d’abril. El preu per adult és de 77€ amb un suplement de 20€ per habitació individual i per a nins menors de 12 anys 38’50€.
 • També us podeu apuntar a l’ofrena floral a la verge de Lluc organitzada per l’Associació de persones majors de Sa Nostra pel pròxim dijous 4 de maig. La sortida serà a les 9.00h del matí, missa amb ofrena de flors a Lluc a les 11.00h, volta pel mercat d’Inca, i dinar al restaurant Canyamel de buffet. Hi haurà música i ball. Preu 22€ amb el transport inclòs.
 • La Tercera Edat de Colonya organitza una excursió comercial al Restaurant Ruycal el dilluns 24 d’abril. El preu és de 12€ i inclou berenar, dinar i transport. Places limitades i us podeu inscriure fent al pagament a la Caixa Colonya.
 • Kalcudoku, l’escola de ciències i lletres d’Alcúdia organitza un concurs de relats curts; CREATURA per incentivar l’escriptura i la creativitat dels més joves.  És per nins entre 10 i 16 anys que podran participar en tres categories, premiades cadascuna. Les obres s’hauran d’enviar per correu electrònic, abans del 23 d’abril.  Animen a tots els nins i joves de Pollença a participar. Trobareu les bases i tota la informació a www.kalcudoku.com/creatura.
 • L’Associació de comerciants de Pollença informa de la nova campanya titulada Rasca i guanya, on per a compres superiors a 20€ als comerços associats, se us donarà un rasca i podreu ser afortunats i que us toquin uns dels 30 premis que hi ha a les targetes. La promoció finalitzarà el dia 7 de Maig de 2017 o fins a acabar les existències dels “rasca i guanya”.
 • Del 5 al 7 de maig, tendrà lloc la II Trobada de Percussió amb masterclasses, concurs de marimba, percussió africana, concerts i batucada. Les jornades començaran dia 5 de maig amb el Dia de la Percussió, al Conservatori de Mallorca, a Palma. La trobada continuarà els dies 6 i 7 a Pollença amb la presència de músics com Rafa Mayans, Adrián Garcia, DunDuDuo, la Batukrack d’Alaró, l’Ensemble del Conservatori Superior de les Illes Balears, el grup de percussió del CSM Salvador Seguí de Castelló, l’Ensemble del Conservatori Professional de Mallorca i l’Ensemble de l’Escola de Música de Pollença. Podeu fer les vostres inscripcions enviant un correu a encontresdepercussio@gmail.com.
 • Racó de Tramuntana informa que ja podeu comprar els tiquets per a la V Festa Popular que tindrà lloc el dissabte 22 d’abril amb una ballada i pa amb oli als exteriors del convent a partir de les 20h. El preu del sopar és de 5€ ( pa amb oli, beguda i fruita). Podeu comprar els tiquets a La Penya (Pollença) i a Magenta impremta (Port de Pollença)
 • L’Associació de Donants de Sang informa que la propera campanya de donació de sang a Pollença serà dimecres 12 d’abril al Centre Sanitari de Pollença, de les 17.30 a les 21.00h.
 • El próxim 21 d’abril es farà el sorteig de les Àguiles i Sant Joan Pelós per al Corpus del 2018. Tots els interessats i interessades han d’anar al carreró del Vent a les 19.30h. Recordau que les les Àguiles s’han de presentar en parella.

ACTIVITATS:

SETMANA SANTA

 • Dimecres 12, les parròquies de Pollença us conviden a assistir a la Missa Crismal a la Seu on té lloc la benedicció dels olis nous. Qui tengui dificultat de desplaçament es pot posar en contacte amb la parròquia per organitzar l’anada a Palma.
 • Dijous 13, Dijous Sant, celebració de la missa del Sant Sopar. A les 17.00h a l’església del Port de Pollença i a les 19.00h a la parròquia de Pollença.
 • Dijous 13, Dijous Sant, processó de la Sang a partir de les 21.00h. Passarà pels carrers Antoni Maura, plaça Major, Mercat, Jonquet, Metge Sureda, Sant Jordi, Costa i Llobera, Monti-Sion, Jesús, Joan Guiraud, Mallorca, abeurador de Sant Isidre, Roser Vell, Convent, Sant Domingo i Antoni Maura. Hi haurà quadres de passió. Després de la processó es celebrarà l’Hora Santa a l’església Parroquial de Pollença.
 • Divendres 14, Divendres Sant, celebració de l’acció litúrgica de la passió i mort del Senyor. Tendrà lloc a les 17.00h a l’església Parroquial del Port de Pollença i a les 19.00h a la parròquia de Pollença.
 • Divendres 14, Divendres Sant, Davallament de la creu a les 21.00h en el Calvari. Càntics, pregària i recitació del poema Processó de Costa i Llobera. A partir de les 21.15, processó del Davallament. El Divendres Sant l’església parroquial de Pollença romandrà oberta fins el mig dia per anar a fer les pregàries.
 • Dissabte 15, Dissabte Sant, es celebrarà la solemne Vigília Pasqual. A les 19.30h a la parròquia del Port de Pollença i a les 22.00h a la parròquia de Pollença.
 • Diumenge 16, Diumenge de Pasqua, Missa solemne a les 9.00h al Port de Pollença. A les 11.30h, a Pollença, Processó de l’encontrada i a continuació, missa solemne de la resurecció del senyor.
 • Dilluns 17, Dilluns de Pasqua, diada al puig. A les 11.30h festa infantil amb el grup d’esplai Nàufraga. I a les 12.30h Missa Solemne amb la participació dels xeremiers orats, els balladors del grup Aires de la Cala i la música de Corda Amarada. Besamans de la Mare de Déu i cant del “Mirau-la és dolça”. A les 15.30h Cant de la salve i comiat de la Mare de Déu. Recordau que l’Obreria del Puig de Maria organitza el tradicional dinar d’arròs brut. Si voleu dinar amb ells, podeu comprar els tiquets al Club Pollença i a la drogueria Reus (Pollença) i a Magenta imprenta (Port de Pollença). Preu: 5€ nins – 10€ adults

 

ACTIVITATS:

 • Dilluns 10, Contacontes intercultural dedicat a Polònia. Es farà a la Biblioteca del Port de Pollença a les 17.30h
 • Dimarts 11,  Invocaciones, concert de música renaixentista i barroca amb The Archdukes’s Consort. Tendrà lloc a les 20.00h a l’església de Monti-Sion. Ho organitza The Archdukes’s Consort. Entrada 15€. Nins i estudiants 5€.
 • Dimecres 12, Lloguer turístic: t’ho explicam i t’escoltam reunió informativa  organitzada per l’agrupació pollencina de MÉS per Mallorca. Hi participaran el vicepresident del Govern balear, Biel Barceló, i Antoni Sansó, assessor de Vicepresidència i de la Conselleria d’Innovació, Recerca i Turisme. És a les 19.30 al saló parroquial del Port de Pollença.
 • Dimecres 12,  Dionís Bennàssar 50 anys després inauguració de l’exposició amb motiu de la declaració del 2017 com a Any Dionís Bennàssar. És a les 20.30 a l’església del Convent de Sant Domingo.
 • Divendres 14, acte d’homenatge a la República i els republicans a la plaça dels Seglars. A les 18.00h. Acte coordinat per l’Ateneu de Pollença i diverses organitzacions polítiques del municipi.
 • Diumenge 16, continuen les Primaveres Musicals al Club Pollença amb el Quintet Lluís Vives. A les 20.00h. De franc per als socis. No socis 10€

EXPOSICIONS:

 • A l’església del Convent de Sant Domingo, Dionís Bennàssar 50 anys després amb motiu de la declaració del 2017 com a Any Dionís Bennàssar. A partir del 12 d’abril.
 • Galeria Dionís Bennàssar,  l’artista Luis Maraver exposa Viajes. Podeu visitar-la fins el dijous 27 d’abril.
 • Galeria Espai d’Art 32, exposició col·lectiva titulada El papel del papel.
 • Maior, trobam l’exposició d’Olimpia Velasco a Pollença.
 • A Ca’n Dionis, s’hi exposa obra de Toni Mandilego, i ara hi ha una exposició de l’artista Velcha Velchev. Dimecres 12, s’inaugura una nova mostra de la pintora Brigitte E. Dengler a partir de les 19.00h

AUDITORI D’ALCÚDIA:

 • Diumenge 16, Ballerina, cinema infantil apte per a tots els públics, versió en català. A les 19h. Preu: 5€

Afegir un comentari