Guardat a: Àudios, Notícies ~ Publicat el 18/01/2022

Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. DÓNA SANG!

No hi ha comentaris Comentar

Aquest matí hem parlat amb Ismael Gutiérrez, director gerent del Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears per parlar de la situació actual de les reserves sanguínies i la donació de sang.

Ens ha explicat que ara mateix la situació és complicada ja que, a diferència de les anteriors onades de COVID-19 on la donació baixava però també ho feia l’activitat dels hospitals, el que ha fet aquesta onada d’òmicron és esfondrar totes les donacions a tot arreu i els hospitals han continuat amb una demanda bastant estable, per això les reserves han baixat. Per aquest motiu, ara mateix estan fent una crida a totes aquelles persones que no hagin passat el COVID o que ara mateix no el tenguin a què vagin a donar sang i poder pujar les reserves.

Algunes coses a tenir en compte ara mateix:
– S’ha reduït a 7 els dies d’espera perquè un positiu pugui donar sang.
– Pots donar sang si tens entre 18 i 65 anys i peses més de 50 kg.
– Donant sang pots ajudar fins a 3 persones.
– Si tens símptomes catarrals no vagis a donar sang i si dies després de donar sang dones positiu en COVID-19 avisa perquè es posi en marxa el protocol.
– Entre donacions han de passar mínim 2 mesos. I cada any, en total, les dones poden donar sang 3 vegades i els homes 4, per un criteri mèdic.

IMPORTANT: Dia 31 de gener venen al Port de Pollença, al C/ Mestral 15.
de les 16.30h a les 21.30h
Pots demanar la cita a través de la web www.donasang.org

DÓNA SANG!

 

 

Afegir un comentari