Guardat a: Àudios, Notícies ~ Publicat el 27/10/2021

LA FIRA DE POLLENÇA 2021.

No hi ha comentaris Comentar

Avui s’ha presentat la Fira de Pollença 2021, que serà els dies 12, 13, 14 de novembre.

 

El Batle, Tomeu Cifre, el regidor de Comerç, Fires i Mercat, Miquel Llobeta, i el coordinador de La Fira 2021 Miquel Suau, han estat els encarregats de presentar el prgograma d’aquest any amb totes les seves novetats. A més, també han presentat la nova pàgina web dedicada a la Fira, i el dissenyador pollencí Toni Font ha presentat el cartell de l’edició d’enguany.

 

Us deixam un resum de tot el que s’ha dit a la roda de premsa d’avui, i l’àudio de la presentació

 

UNA FIRA, TRES ESPAIS.

Miquel Llobeta ha explicat que La Fira de Pollença 2021 tendrà 3 espais diferenciats: 

  1. El Convent de Sant Domingo acollirà diferents ambients en sí mateix. Dins del Claustre, hi exposaran els artesans mallorquins. A l’Església del Convent hi exposaran els artesans de Pollença i es farà un homenatge a Maria Martorell, mestre i artesana que ha participat a la Fira des dels seus inicis i qui ens va deixar aquest any. I a l’exterior del Convent, hi trobarem una de les novetats més destacades d’aquest any, l’Espai 20-21, lloc de trobada per als professionals artesans, centrat en l’artesania en el segle XXI, on es xerrarà d’economia circular, reciclatge, etc.
  2. Plaça Major. Serà un aparador per als negocis del municipi i també per a la Cooperativa Pagesa. Entitats i empreses com Teixit Empresarial podran mostrar la seva manera de treballar. Al mateix temps, hi serà present la Cooperativa Pagesa, que aquest any no podrà fer la mostra d’animals al Pont Romà degut al virus de la Llengua Blava. Avancen que el vespre de dissabte es farà una degustació de mè pollencí. Des de l’organitzador avancen que intentaran de qualque manera, els infants i tots els visitants no es quedin sense veure animals, però això serà una sorpresa.
  3. Atraccions infantils. Estaran situades a la zona de Via Argentina i Cecilio Metelo.

Un any més, els carrers del voltant de Cecilio Metelo, Via Pollentia, i la Plaça Major, estaran animats amb les paradetes habituals de la Fira.

 

LA PÀGINA WEB. www.firadepollenca.com

L’organització ha creat una pàgina web per a poder promocional la Fira de Pollença 2021 a través d’internet i les xarxes socials.

“Tot el que passarà a la Fira ho comunicarem a la web i a xarxes socials” – ha comentat Miquel Suau.

Suau ha explicat que a l’adreça www.firadepollenca.com es podrà consultar el programa complet, així com el contingut i les activitats de les diferents àrees de la Fira d’aquest any. Fins i tot els mateixos marxants podran fer les inscripcions en línea. Una pàgina web que perdurarà al llarg de tot l’any per aquelles persones que vulguin informació de la Fira de Pollença.

 

UN CARTELL DIFERENT

El dissenyador i artista pollencí Toni Font ha estat l’encarregat de dissenyar el póster i la imatge de La Fira de Pollença 2021.

Amb una imatge que vol cridar l’atenció, Toni Font ha explicat que ha escollit el color groc per transmetre la lluminositat del Mediterrani i també esperança.

Pel que fa a la imatge principal, ha explicat que va agafar com a base el logotip tradicional amb la paraula “La Fira” i la bicicleta que hi duia incorporada, i els va descomposar.

La impatge central representa amb elements subliminals i llenguatge ocult, dues muntanyes, plenes de color i alegria, i dues cames que simbolitzen Pollença i la seva societat.

En tot cas, però, la idea és que la imatge no deixi indiferent a ningú.

 

ESPAI 20-21. EL FUTUR DE LA FIRA.

Miquel Suau ens ha donat més detalls d’una de les novetats de la Fira de Pollença d’aquest any: l’Espai 20-21.

Aquest annex a la Fira d’Artesania vol ampliar el que és ja una Fira molt consolidada. La intenció és fer xerrades i tallers de cara al públic però també als artesans professionals. Per avançar cap a una artesania del segle XXI, i poder estirar i formar a joves artesans a llarg plaç.

L’eix principal d’aquesta primera edició serà la sostenibilitat, el reciclatge i l’economia circular. Per això aquest any hi haurà 3 ponents diferents, que vendran de fora de Mallorca, a fer 3 xerrades i un taller. A més, també volen crear el debat de l’unió entre l’artesania i el disseny.

 

UN AMPLI PROGRAMA D’ACTIVITATS

Tomeu Cifre, batle de Pollença ha acabat explicant que després de gairebé un any i mig sense festes, el poble ja té moltes ganes de celebrar La Fira. Ha recordat que es tracte d’una fira interdepartamental i ha agraït a totes les persones que la fan possible.

A més, per acabar, ha repassat alguns actes més d’aquesta Fira de Pollença 2021:

  • El Museu de Pollença organitzarà una exposició i xerrada, dedicada a Roch Minué.
  • El divendres de la Fira, Rafel Covas i Jaume Simó presentaran un llibre sobre la figura del Policia Tutor, que aquest any celebra els 20 anys des que es va implantar a Pollença.
  • Hi haurà mostra de cans pastors, per no oblidar l’ambient de pagesia que sempre ha caracteritzat la Fira.
  • Teixit Empresarial presentarà el seu portal web de venda online.
  • El Concurs de Paelles ha estat un èxit d’inscripcions. De fet ja està complet.

 

Afegir un comentari