Guardat a: Notícies ~ Publicat el 25/08/2010

Apunta’t a la ràdio-teatre!

8 comentaris Comentar

Radio teatre

Benvolguts oients! Ja falta menys per que comencin els castings del ràdio-teatre! Que no sabeu que es el Ràdio Teatre? Vos explic! És un projecte de Ràdio Pollença que, conjuntament amb el director escènic Carles Pujols, volem dur a terme a la nostra ràdio. Recordau aquelles novel·les radiofòniques d’un temps? I el teatre? Idò el nostre objectiu es poder fer obres de teatre a través dels microfons de la ràdio.

Per això, si ets pollencí, tens curiositat per el teatre i sobretot, vols viure una gran experiència, no dubtis en apuntar-te! Tens dues vies de contacte: per telèfon al 971 53 54 55 o a través de la nostra pàgina de contacte.

Animau-vos! Els castings comencen d’aqui un mes!

8 comentaris

 1. m´agrada molt participar a la radio teatre, es molt divertit i reim molt….

 2. Os escribo este correo para informaros de que entre un grupo de amigos hemos recuperado un género radiofónico: el radioteatro. Ya hemos lanzado nuestros dos primeros programas, de los que os dejo el enlace:

  http://www.ivoox.com/gato-del-brasil-1-parte-audios-mp3_rf_330382_1.html

  http://www.ivoox.com/gato-del-brasil-2-ultima-parte-audios-mp3_rf_409990_1.html

  Si alguno de vosotros llego a escuchar el programa Historias de RNE, dirigido por Juan José Plans (en el que nos hemos inspirado), o Historias de Medianoche de la cadena SER, ya no será necesario que se lea el tercer parágrafo, donde os explico en que consiste un radioteatro. Aunque la explicación no está de más, ya que es un género desconocido y prácticamente desaparecido de las parrillas radiofónicas (¿os imagináis la televisión sin películas o teleseries?).

  Pues bien, el radioteatro, como indica la propia palabra, no es más que una historia radiada. En el radioteatro hay música (la banda sonora), hay tantas voces interpretando, como personajes aparecen en el relato (los actores), y finalmente hay unos efectos especiales que ayudan a que mentalmente podamos imaginar el escenario de la acción y los sucesos de la historia. En resumen; el radioteatro es el género perfecto para llevar la literatura a la radio, o en este caso al podcast.

  Espero que seáis benévolos en la crítica, ya que ninguno de nosotros somos actores profesionales y como estudio de grabación y montaje hemos utilizado un ordenador portátil, un micro y el salón de nuestra casa. Pero si dejamos de lado la calidad de los actores o del sonido, en lo que no cabe ninguna duda es en la calidad de la historia (El Gato del Brasil de Arthur Conan Doyle), que seguro que os enganchará.

  Finalmente una recomendación: el programa dura una hora, así que no es para escucharlo sentado en una silla delante del ordenador. Os recomiendo que lo descarguéis y lo escuchéis en vuestro mp3, a poder ser tumbados en la cama una noche de tormenta y a la luz de una vela. Aunque tampoco es una mala opción escucharlo de camino al trabajo, en el gimnasio, paseando al perro, limpiando la casa, o regando las plantas…

  P.D.: Si después de oír nuestro radioteatro, os gusta y queréis más, os puedo recomendar un blog:

  http://www.miedoteca.com/

  Allí encontraréis además de nuestros futuros programas, otros de cadenas de radio profesionales (el de Historias de RNE sobretodo) y estar informados de las emisiones más recientes en este ámbito (como El Exorcista o Psicosis, que se han emitido hace poco por RNE), y muchas cosas más.

 3. Teniu els vostres programes en podcast?

  Hi ha poc material a la xarxa, però en català encara menys.

  Gracies

 4. Tonino, mes endevant tendrém el sistema de podcast operatiu. Gràcies.

 5. Hola, amics de les noves tecnologies; avui he estat ocupat i no he pogut escoltar-vos, ja ho faré la propera setmana.
  No sé si heu comentat que en Christopher Nolan ja està fent feina amb el videojoc de Origen; a mi la peli me va agradar molt, esper que surti un bon joc. Per altra banda, això de que en Nathan Drake tengui dona i fills a la pel.lícula que se prepara… No sé, veure’m Dona i fills i tresors? “La Momia”? I per cert, pareix que Microsoft està pensant finançar la posible pel.lícula de Halo; és que amb els beneficis que han fet, si no creuen que en treuran profit, que ho deixin fer.
  Fins a la setmana que ve!

 6. Eyy! Me sap molt de greu no poder estar avui al programa pero per compensar estic preparant un especial de nadal per la setmana que ve. No vos ho podeu perdre! I bueno mentres escolt aqui la radio per la web. Mem aquesta novetat…

 7. Vaja, avui que us escolt i no teniu internet; no passa res, us escolto igualment. Si podeu llegir aquest comentari, us diré que en referent a lo que heu dit d’Uncharted, coment lo que puc del joc ja que em sap greu i no tenc la Play3, -ja me basta amb el meu PC i la meva Gamecube a la que no juc molt i per tant no m’interesa de moment comprar-me una Play3,- però aquests jocs d’aventures m’agraden. Al que sí he jugat és als darrers Tomb Raider: tal i com comentau de la nova imatge de na Lara Croft, trob que no està malament, bastant “realista”, amb ferides i això; a mi m’han agradat aquests darrers Tomb Raider Legend, Evolution, Underworld, The Guardian of Light. Esper que hi facin qualcun joc parescut.
  I en referència a la saga Uncharted, pel que he sentit que el primer no estava malament i el segon va ser joc de l’any a molts mitjans, esper que a aquesta nova part els seus creadors continuïn pel bon camí i facin un joc a l’alçada de les altres entregues.

 8. Juanjo, gràcies pel teu comentari. Per a tots els que seguiu Ràdio Pollença per internet, aquestes setmanes la xarxa d’internet de l’ajuntament falla a estones. Per això és possible que la senyal es perdi en alguns moments. Us demanam disculpes a tots. I us agraim la vostra paciència.

Afegir un comentari