Guardat a: Àudios, Notícies ~ Publicat el 28/09/2018

Mircea Carterescu, Premi Formentor a les Lletres 2018

No hi ha comentaris Comentar

Foto: DIARIO DE MALLORCA M. Mielniezuk

Avui, divendres 28 de setembre a les 20.00h, es lliura el Premi Formentor a les Lletres 2018 a l’escriptor romanès MIRCEA CĂRTĂRESCU

Aquest serà l’inici de les Converses Literàries de Formentor, que enguany celebren la seva XI edició organitzades per la Fundació Santillana i patrocinades per l’Hotel Formentor Royal Hideaway.

Del 28 al 30 de setembre i sota el lema, “Verges, deesses i bruixes. Drama i comèdia del ‘femení literari”, el tema central enguany està dedicat a l’univers literari de les dones i comptarà, entre d’altres amb l’escriptora nord-americana del The New Yorker Judith Thurman, l’escriptor britànic Gerald Martin -biògraf de Gabriel García Márquez- o de l’escriptor i biògraf francès Pierre Assouline.

El guardó reconeix el valor del conjunt de l’obra d’un autor de projecció internacional. Cartarescu és poeta, narrador i crític, considerat per la crítica literària el més important narrador romanès de l’actualitat i un dels més importants teòrics del postmodernisme europeu. Ha rebut altres premis a Europa, com el Thomas Mann, el Gregor von Rezzori, el de l’Estat Austríac a la Literatura Europea, el Premi Euskadi de Plata o el Cavaller de l’Ordre de les Arts i les Lletres de França, entre d’altres. Obres com la seva trilogia “Encegador” o “Solenoide” estan considerades com obres mestres que l’ha portat a ser comparat amb escriptors com Pynchon, Kafka o Kundera.

Avui a les 20.00h, Mircea Cartarescu pronunciarà el discurs de recepció del Premi Formentor de les Lletres 2018.

Avui mig dia, ha rebut el mitjans en una roda de premsa i nosaltres hem estat allà. Aquestes han estat les seves paraules:

Afegir un comentari