Guardat a: Àudios, Notícies ~ Publicat el 01/10/2018

Presentació del nou Centre de Salut

No hi ha comentaris Comentar

Presentació del nou PAC de Pollenç a càrrec de la Sra. Francina Armengol, presidenta del Govern de les IB, el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, la Sra. Patrícia Gómez, consellera de Salut, l’arquitecte guanyador del projecte el Sr. Carles Enric, i el Sr. Miquel Àngel March, batle de Pollença.

Ho podeu escoltar aquí:
https://www.dropbox.com/…/18-10-01-presentacioPACArmengol.m…

 

Característiques del nou Centre de Salut

El nou Centre de Salut de Pollença disposarà de 24 consultes i triplicarà l’espai de l’actual centre sanitari. La nova edificació suposarà una notable millora de les instal·lacions actuals, que han quedat petites i obsoletes.

La inversió prevista per a la construcció del nou centre de salut és d’1.776.405 €. El proper mes de febrer es presentarà el projecte definitiu i les obres de construcció podrien començar el setembre de 2019.

El nou Centre de Salut de Pollença s’ubicarà al solar de Can Conill -al carrer Cecili Metel- i tindrà una superfície de 1.801 metres quadrats –el triple de l’actual, que té 623 metres- i comptarà amb 32 places d’aparcament.

El projecte preveu una zona de consultes distribuïda de la manera següent: 6 de medicina general, 7 d’infermeria, 1 de pediatria, 1 d’infermeria pediàtrica, i 2 polivalents (per fer espirometries i ecografies).

També es destinarà un espai de devers 200 metres quadrats al Punt d’Atenció Continuada (PAC), amb dues consulta d’urgències, box de crítics, sala de cures, sala de cirurgia menor i un espai destinat als professionals del servei d’urgències.

El nou centre de salut de Pollença disposarà, a més, d’una zona destinada a l’atenció obstètrica (amb una consulta de comare), una zona de rehabilitació (amb dues consultes de fisioteràpia) i una unitat de salut bucodental (amb una consulta d’odontologia i una altra de consulta d’higienista).

El nou projecte sorgit del concurs d’idees s’ajusta a criteris de construcció racional i energètica amb iniciatives com ara la instal·lació en la coberta de 20 metres quadrats de panels solars fotovoltaics, amb una producció de 6,9 Kwh l’any, suficient per aportar el 100% d’energia elèctrica necessària per a la il·luminació del centre.

L’actual Centre de Salut de Pollença es va construir l’any 1990 i atén una població de 10.155 targetes sanitàries adscrites com a centre de salut i 17.296 com a punt d’atenció continuada (PAC). L’augment de la població ha fet que l’espai resulti insuficient i per això cal construir-ne un de nou.

La construcció d’un nou centre de salut a Pollença forma part del Pla d’Infraestructures d’Atenció Primària que té per objectiu millorar i renovar les instal·lacions sanitàries de la comunitat.

Aquesta iniciativa forma part del pla de mesures que la Conselleria de Salut està aplicant per dotar la comunitat d’una atenció primària més accessible i resolutiva, un pla que inclou inversions en infraestructures, en tecnologia i en personal.

 

Armengol: “El nou centre de salut de Pollença serà tres vegades més gran i disposarà de 24 consultes
La presidenta i la consellera de Salut han presentat el projecte guanyador del concurs d’idees del centre.
La nova instal·lació suposarà una inversió d’1,8 milions d’euros i es començarà a construir d’aquí a un any

D’aquí a un any es començarà a construir el nou Centre de Salut de Pollença. S’invertiran 1,8 milions d’euros, serà tres vegades més gran que l’actual, funcionarà íntegrament amb energies netes i disposarà de 24 consultes”. La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha fet aquestes declaracions durant la presentació del projecte guanyador del concurs d’idees del nou centre. Ha estat acompanyada de la consellera de Salut, Patricia Gómez; el batle del municipi, Miquel Àngel March; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i l’arquitecte responsable del projecte guanyador, Carles Enrich.

El projecte “Enllaç”, de l’empresa Carles Enrich Studio SLP, ha estat el guanyador d’entre les onze propostes presentades. El jurat ha valorat principalment l’adequació de la proposta als criteris d’implantació (accessos, aparcament…), la qualitat arquitectònica de l’edificació (espais exteriors, interiors), la resolució i l’adequació al pla funcional aportat i la racionalitat constructiva, econòmica i ambiental.

Una de les prioritats d’aquest Govern –ha manifestat Armengol- sempre ha estat millorar l’assistència sanitària i la salut dels ciutadans i ciutadanes. Hem retornat la targeta sanitària, obert els centres de salut els horabaixes, incorporat 1.000 professionals sanitaris, convocat les majors oposicions de la història i l’any vinent haurem eliminat el copagament farmacèutic de 190.000 pensionistes”.

En aquest sentit, també ha apuntat que després que l’anterior legislatura no s’invertís en infraestructures sanitàries, en els tres anys d’aquesta ja s’ha “executat una inversió de 112 milions d’euros en l’ampliació i millora de les infraestructures, pensant en el mitjà i llarg termini”.

La consellera de Salut ha destacat que el projecte guanyador “s’integra en l’entorn i el paisatge de Pollença” i que el nou centre “disposarà de més espais de consultes, amb més prestacions i serveis que ara, atès que es passa dels 600 als 1.800 m2”. Així mateix, també ha posat de relleu la importància de “reforçar l’atenció primària com a primera porta d’entrada al sistema sanitari. El Pla d’Infraestructures d’Atenció Primària ha suposat una inversió de 16 milions d’euros i pràcticament s’ha fet alguna millora a la totalitat dels 160 centres de les illes”.

Tant la titular de l’executiu com Patricia Gómez han agraït a l’Ajuntament de Pollença i al seu batle el “compromís” demostrat amb aquest projecte: “l’Ajuntament ha cedit el solar perquè el Govern pugui construir el centre. El treball en equip entre institucions farà realitat una demanda històrica dels veïns i veïnes de Pollença”.

 

 

Afegir un comentari