Guardat a: Àudios, Notícies ~ Publicat el 18/01/2023

Declaracions d’Andrés Nevado i Josep Marquet sobre Sant Antoni 2023

No hi ha comentaris Comentar

El batle de Pollença, Andrés Nevado, i el regidor de Cultura i Educació, Josep Marquet, fan les primeres declaracions oficials sobre tots els incidents ocorreguts ahir al final de la festa de Sant Antoni.

 

COMUNICAT OFICIAL DE L’AJUNTAMENT DE POLLENÇA – SANT ANTONI 2023

L’Ajuntament de Pollença lamenta el que va succeir ahir, 17 de gener, al final de les celebracions de Sant Antoni. Tot i que va ser una diada tranquil·la i es va desenvolupar amb normalitat, des que el pi va arribar a la plaça Vella, varen ocórrer una sèrie de fets que varen dificultar la pujada i incrementar la perillositat de la festa.

Encara que destaca la bona col·laboració de la majoria dels participants, malauradament també es varen donar accions inadequades: l’aplicació d’amagat de saïm a la part alta del pi (l’organització només posa sabó fins a la segona corda) i la inclinació d’aquest, causada per les ànsies de pujar i l’aglomeració de gent, que no va deixar clavar-lo a la plaça com és necessari.

Per altra banda, passada la mitjanit, i a causa de la perillositat, l’equip de govern va decidir aturar la festa, sense que ningú hagués coronat el pi el mateix 17 de gener. De totes maneres, en l’impàs entre que es prenia aquesta decisió i arribava la Policia Local, es va deixar que Sergi Gómez fes un darrer intent. Li agraïm la feina d’haver baixat la senalla i haver llevat el ternal.

El consistori vol agrair també la feina de la Comissió de festes i de totes aquelles persones que vetllen per la seguretat i el bon funcionament d’aquest dia, ja que sense elles la festa no seria possible.

Per acabar, l’equip de govern es reunirà per valorar aquesta pujada al pi 2023 i reflexionar sobre la seva seguretat. També convocarà una junta de portaveus, amb la comissió de festes, amb l’objectiu d’analitzar la situació, millorar-ne la seguretat, i prendre mesures per evitar que els actes incívics es tornin a repetir en els anys vinents.

Afegir un comentari