Guardat a: Àudios, Notícies ~ Publicat el 12/04/2024

Et Volem Conèixer: Karen Darke

No hi ha comentaris Comentar

Avui a Et Volem Conèixer, na Cristina i en Miquel han convidat a Karen Darke, que viu entre Escòcia i el Port de Pollença.

Darke recorda la seva infància amb felicitat i agraïda de que els seus pares l’obligaven a ella i els seu germà a anar d’excursió per la natura cada cap de setmana. Un fet que de petita no li agradava tant, però que ara aprecia molt. D’aquesta manera, de ben joveneta va néixer dins ella la passió per la natura. Ha explicat, que li agradava escalar, córrer per la muntanya, fer espeleologia i tot allò relacionat per la natura. De fet, als 19 anys va pujar per primera vegada als Alps. Als 21 anys però, va patir un greu accident escalant en un penya-segat a Escòcia que la va deixar paralítica.

Ella mateixa diu que li agrada viure al límit. No li agrada la por, però li agraden els reptes. ‘M’agrada el que aprenem quant fugim una mica de la zona de confort’, diu Karen.

Ha provat tot tipus de proves mèdiques per trobar una solució a la seva nova condició de vida. Està en contacte amb un metge dels Estats Units per entrar dins una mena d’estudi perquè diu ‘No necessit caminar’, però a Drake li agradaria millorar la seva vida diària. Ja que hi ha estudis que diuen que les persones amb un tipus de paràlisis com la seva tenen un 20% manco d’esperances de vida que qualsevol altra persona.

Forma part de l’equip paralímpic anglès i ha fet viatges impressionants acompanyada de la seva ‘handbike’. Ha recorregut llocs com la Patagonia (Chile), també va fer la ruta del Canadà a Mèxic per la Costa del Pacífic, també ha estat al Tibet i a l’Antàrtida. Té plantejat fer un viatge a cada continent. De fet, es planteja fer un llibre sobre les rutes que ha fet fins el moment.

Afegir un comentari