Guardat a: Àudios, Notícies ~ Publicat el 05/06/2024

Mateu Tugores parla de l’adaptació al pla d’igualtat, i a l’obertura que tothom es pugui presentar als càrrecs de La Patrona

No hi ha comentaris Comentar

Hem obert els micròfons de la ràdio al regidor de festes, Mateu Tugores, per què expliqui la notícia del dia a tots els mitjans autonòmics, i el debat que s’ha obert amb aquesta passa que han fet cap a la igualtat.

Les dones podran representar tots els càrrecs del simulacre de moros i cristians de la festa de La Patrona de Pollença. L’Ajuntament no farà distinció entre candidats homes o dones, però per motius històrics els personatges hauran d’anar vestits d’home durant el simulacre.

El llenguatge que s’empra a la convocatòria d’enguany és més inclusiu i canvia el terme “home” per “persona”. De fet, per llei ha de ser així. Des del consistori, s’han acollit a la llei 11/2016 de dia 28 de juliol, s’ha adaptat a la normativa d’igualtat i no farà distinció per sexes.

D’aquesta manera s’obre la porta al fet que les dones es puguin presentar per representar a Joan Mas, també per la candidatura dels càrrecs de moros (Dragut, lloctinent i abanderat) i per Ajuntament Vella,

Ara com ara no h ha cap candidatura de dones, tot i que fins dia 16 de juny es poden presentar.

Les votacions per escollir els càrrecs principals del simulacre són dia 12 de juliol.

Afegir un comentari